Smart solskydd till barnvagn

Smart solskydd till barnvagn

När jag fick mitt första barn var planen att bara ha ett, plus de tre bonusbarnen, och jag skulle minsann inte spendera pengar på en massa onödiga saker. Vi fick låna det mesta av min svåger, bl.a. en barnvagn. Den hade ett regnskydd, men inte något solskydd till barnvagnen. Då jag bor i Australien är det en hyfsat viktig accessoar. Solen skiner ofta och starkt. Jag köpte ett barnvagnsöverdrag som skulle passa de flesta vagnar. Det fungerade OK, men gick sönder ganska snabbt och det gick bara att öppna i fram, se det var antingen stängt eller helt öppet. Jag gjorde även som många andra, hängde över diverse filtar, både tunna och tjocka, för att stänga ute ljus och rörelse. Jag hörde att man börjat varna för att hänga filtar på barnvagnen hemma i Sverige, men tänkte inte så mycket på det. Jag kollade ju med jämna mellanrum att mitt barn var OK.

Efterhand hörde jag dock fler och fler varningar för att täcka över barnvagnen, både i Australien och hemma i Sverige. Det har skrivits om det i Vi Föräldrar och dags- och kvällstidningar har testat temperaturen i barnvagnar som står i solen.

https://www.svd.se/varmen-blev-farlig-i-barnvagnen

http://www.expressen.se/gt/din-barnvagn-kan-bli-en-dodsfalla--i-solen/

Innan andra barnet kom läste jag i vår lokaltidning i Sydney-förorten Manly där vi bor om ett nytt barnvagnsöverdrag som utvecklats av en kvinna från trakten, Emma Lovell. Hon flög under en period flera gånger med sin bebis mellan England och Australien och ville utveckla ett sovskydd till flygbassinet. Den färdiga produkten blev CoziGo (som först hette FlyBabee). Skyddet fungerar lika bra på en barnvagn som flygbassinet och står av sig självt på golvet.

Nu är min yngsta dotter fem månader och vi har använt CoziGo-skyddet varje dag. Det fungerar både på ligg- och sittdelen. Det är bara godkänt för barnvagn och flygbassinet, men jag har även satt det över bilbarnstolen. Eftersom det öppnas på sidan kan jag skydda mot solen som kommer in genom rutan, samtidigt som jag kan se min bebis.

CoziGo var en av de första produkterna vi tänkte på när vi öppnade nakenfisen.se och vi hoppas att massor av svenskar kommer ta del av denna geniala australiska uppfinning.

Tillbaka till blogg