BABYLONIA

Ekologiska bärsjalar från Belgien

Babylonias ekologiska bärsjalar står för högsta kvalitet och finish, och vi har tagit in våra favoritfärger i 100% certifierad ekologisk bomull. Sjalen har en lätt stretch som gör den bekväm och lätt att använda. Den kan användas direkt efter födseln och i olika positioner, både i ”vaggposition” och upprätt.

Babylonia logo

 

Läs mer om märket

Vanliga frågor (svar från Babylonia):

Är bärsjal bra för mitt barns rygg?
Ja. Grunden för god kroppshållning börjar med bäckenet. Om bäckenet har bra stöd, kommer barnets rygg och nacke i en naturlig position. För att försäkra sig om en korrekt position ska barnets knä vara högre än bäckenet, i fosterställning eller med bra stöd för höfter och ben. Barnets rygg ska vara rundad med huvudet lutat mot din kropp. Detta är den idealiska positionen för en hälsosam utveckling av höftleder. Barnet hänger inte eller bär sin vikt på svanskotan utan vilar bekvämt mot personen som bär. Om barnet bärs i en upprätt position är det viktigt att benen inte hänger och dinglar. Det anstränger barnets rygg och barnet tenderar att luta sig bakåt, vilket skapar en dålig position för barnets rygg och nacke.

Behöver mitt barns huvud stödjas?
Nej. Om ditt barns bäcken stöds korrekt, som beskrivet ovan, så följer barnets nacke i en naturlig båge och huvudet kommer att vila mot ditt bröst. Barnet är fritt att lyfta huvudet när hen nyfiket vill se sig omkring och hennes nackmuskler tränas på samma sätt som på ett barn som ligger på mage på golvet. Huvudet behöver därmed inte stödjas, om du inte böjer dig framåt. Med Tricot-Slen Organic bärsjal i ekologisk bomull har du dock alltid möjlighet stödja barnets huvud med tyg ifrån bärsjalen, t ex när barnet sover.

Hur långe kan jag bära mitt barn per dag?
Det finns ingen tidsgräns. Ett barn som bärs i en bra position i en bärsjal kan bäras så länge barnet och den som bär önskar. Kom ihåg att barn runtom i världen bärs hela dagarna medan föräldrarna utför sina dagliga arbeten.

Är det bra för min rygg?
Ja. Om du har ryggproblem ska du alltid konsultera en läkare innan du använder någon typ av bärsjal eller bärsele. Detta sagt, att använda en bärsjal är troligtvis det bästa sättet att förebygga överansträngning av ryggen eftersom bärsjalen bär vikten och inte dina armar och din rygg som när du håller ett barn i famnen. Bär du ditt barn dagligen och successivt utökar tiden så ger du dina ryggmuskler en chans att stärkas efter hand som barnet blir tyngre.

Vid vilken ålder kan jag börja bära mitt barn och när ska jag sluta?
Fördelarna med att bära prematura (för tidigt födda) barn finns dokumenterade. Ett barn (fullgånget eller prematurt) kan placeras i bärsjal direkt från födseln. Det är självklart inget problem att börja bära senare heller. Ett barn kan bäras tills hen inte längre vill bli buren. Även ett äldre barn kan finna en skyddad tillflyktsort i en bärsjal när hen är trött på den yttre världens stimulans.

Kommer mitt barn att trivas i en bärsjal?
Barn kräver mänsklig kontakt. När barnet har vant sig vid att bli buret kommer du instinktivt att sträcka dig efter din bärsjal när ditt barn är gnälligt, inte kommer till ro eller bara behöver vara nära en stund. Vissa barn behöver lite tid för att vänja sig att blir burna i bärsjal, speciellt på ryggen.

Vi rekommenderar att du provar bärsjalen för första gången när barnet är avslappnat, efter matning eller redo att somna, samma gäller om du provar en ny position. Gå runt lite efter att du placerat barnet i bärsjalen första gången eller när du provar en ny position. Det distraherar barnet medan hen vänjer sig vid att bli buren på ett nytt sätt.

Ibland trivs inte barn i bärsjal eftersom de känner sig osäkra. Detta händer framförallt när bärsjalen inte sitter tillräckligt tight. Följ instruktionerna noga för att försäkra dig om att du bär ditt barn högt och tight, på pussavstånd!

Viktigast av allt, LITA PÅ DITT BARN. Om barnet inte är bekvämt, sitter för hårt, är varm eller vad det än är, så talar hen om det. Om han somnar eller glatt observerar omvärlden, då är allt bra. Att bära sitt barn nära innebär att du ofta kan läsa barnets kroppsspråk innan hen blir ledsen och på så sätt talar om att någonting inte är bra.

Kommer mitt barn att bli för varmt eller kallt i en bärsjal?
Nyfödda barn kan inte reglera sin kroppstemperatur. Den vuxnes kropp kommer att stabilisera barnets kroppstemperatur när barnet bärs nära. Klä dig och ditt barn likvärdigt. Kom ihåg att din kroppsvärme ges till barnet och att bärsjalen blir som ett extra plagg. När det är kallt, blir din jacka över er båda ytterligare ett lager. Tänk på att skydda utsatta kroppsdelar från sol och/eller kyla.

Produkter från Babylonia

590 kr

Babylonia | 
Originalet, Tricot-Slen Organic! Mjuk, ergonomisk och säker bärsjal i ekologisk bomull som kan användas direkt efter födseln, från nyfödd upp till 15 kg. GOTS- och Öko-Tex 100-certifierad, maskintvätt 40 grader. Färg: Aubergine.

590 kr

Babylonia | 
Originalet, Tricot-Slen Organic! Mjuk, ergonomisk och säker ekologisk bärsjal i bomull som kan användas direkt efter födseln, från nyfödd upp till 15 kg. GOTS- och Öko-Tex 100-certifierad, maskintvätt 40 grader. Färg: Mörkgrå.

590 kr

Babylonia | 
Originalet, Tricot-Slen Organic! Mjuk, ergonomisk och säker bärsjal i ekologisk bomull som kan användas direkt efter födseln, från nyfödd upp till 15 kg. GOTS- och Öko-Tex 100-certifierad, maskintvätt 40 grader. Färg: Mullvad (ljusbrun).